Bezlepkové mouky

Bezlepkové mouky

Mouka bývá často nejproblematičtější potravinou pro lidi s alergií na lepek. Pomůžeme Vám zorientovat se v bezlepkových moukách a pomoci Vám tak s každodenním vařením a pečením.

Klasické druhy bezlepkové mouky jsou dnes již dostupné za přijatelné ceny.

Mezi ty nejčastěji používané druhy bezlepkové mouky patří:

  • Kukuřičná mouka
  • Jáhlová mouka
  • Rýžová mouka
  • Pohanková mouka

Existují i mouky, které se vyznačují vyšší cenou a tou je amarantová mouka.

Kukuřičná bezlepková mouka: Nejvíce se používá pro přípravu knedlíků a pečení koláčů a to hlavně proto, že má žluté zabarvení. Pokud je nahrubo namletá tak se nejčastěji používá na obalování nejrůznějších surovin. 

Jáhlová mouka: Je také nažloutlá. Ideální je k výrobě bezlepkových kaší v různých chuťových variantách, noků a polévkové zavářky. Musíme zdůraznit, že obsahuje hodně vlákniny.

Rýžová mouka: Je čistě bílé barvy a vhodná jako náhrada klasické bílé mouky. Jedná se o druh bezlepkové mouky, který lze použít na přípravu jíšky pro omáčky a krémové polévky. Velmi dobře se s ní pracuje, rychle se absorbuje a je hodně jemná.

Pohanková mouka: Je opakem rýžové mouky. Kombinuje se spíše s ostatními bezlepkovými sypkými směsmi. Používá se pro výrobu lívancového a palačinkového těsta, neboť zajistí vynikající táhlou konzistenci. Je možné ji přimíchat do karbanátků nebo sekané jako pojivo. 

Amarantová mouka: Je speciálním druhem bezlepkové mouky vyráběné z laskavce. Tato mouka obsahuje velké množství bílkovin, minerálních látek a samozřejmě i vlákniny. Je velmi chutná a vhodná pro výrobu veškerých druhů bezlepkového pečiva.

Objevte bezlepkové mouky Schär

Bezlepkové potraviny Schär jsou vyhlášené a známé díky své prvotřídní kvalitě, která je bedlivě kontrolována. Veškeré výrobky pochází z provozů, kde se zpracovávají pouze bezlepkové suroviny, takže je vyloučena jakákoliv kontaminace z výrobních zařízení zpracovávajících klasické obilné suroviny.

V široké nabídce rozmanitých bezlepkových směsí si vybere opravdu každý. Základem jsou univerzální bezlepkové směsi jako náhrada klasické mouky pro sladké i slané pečení. V nabídce nechybí ani bezlepkové mouky pro přípravu tmavého pečiva nebo mouky vhodné na kynuté či bramborové těsto. Skvělou chuť docílíte i s ostatními produkty Schär a mezi ně patří bezlepková mouka na pečení s kypřícím práškem.

Druhy bezlepkových mouk Schär:

  • Mix it (500g)– univerzální druh bezlepkové mouky vhodný i na pečení chleba (obr. a)
  • Brot mix dunkel (1kg)– druh bezlepkové mouky určený pro přípravu tmavého pečiva (obr. b)
  • Bread-Mix-Mix B (1kg)– druh bezlepkové mouky určený pro výrobu pečiva a kynutých těst(obr. c)
  • Mix Pâtisserie-Mix C (1kg)– druh bezlepkové mouky vhodný na pečení s kypřícím práškem (obr. d)
  • Mehl Farine (1kg)– univerzální druh bezlepkové mouky vhodná i na bramborové těsto (obr. e)
  • Pan Gratí (300g)- bezlepková strouhanka pro zahušťování a obalování (obr. f)

A)                             B)                       C)                             D)                              E)                           F)
     

 

Veškeré druhy bezlepkové mouky Schär jsou běžně dostupné a je možné je zakoupit např. v řetězcích Kaufland, Tesco, Globus, Albert, Billa, dm drogerie market kdekoliv v České republice.

 

Chcete být informováni o dalších článcích?
Zůstaňme kamarádi na Facebooku a budou se Vám zobrazovat nové články! https://www.facebook.com/zdravileky.
Nebo stačí dát like! https://www.facebook.com.

Odeslat článek známému   Vytisknout